Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
emine, sultan

Emine Sultan

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Emine Sultan

Emine Sultan Kimdir - Emine Sultan Hakkında - Padişah Kızları - Osmanlı Padişah Kızı Emine Sultan - Emine Sultan Kimin Kızı

Emine Sultan (d24 Ağustos1874 - ö29Ocak1920) Osmanlı padişahı Abdülaziz'in kızıydı

Emine Sultan 1874 yılında Dolmabahçe Sarayı'nda doğdu Abdülaziz'in en küçük kızı olup, annesi Neşerek (Nesrin) Kadın Efendi'dir Ağabeyi Şehzade Mehmed Şevket Efendi (1872 - 1899) ve ablası Esma Sultan'dır (1873 - 1899) İki yaşında babası Sultan Abdülaziz'in tahtan indirilip vefat etmesinden sonra II Abdülhamit'in Yıldız Sarayı haremine alınarak büyütüldü Uzun boyu, iri siyah gözleri, uzun yüzü, çekik kaşları ve beyaz teniyle nadir bir güzelliğe sahipti

Emine Sultan 12 Eylül 1901'de Ahmet Şükrü Paşa'nın oğlu Mehmet Şerif Çavdaroğlu ile evlendi Padişah II Abdülhamit Emine Sultan'a düğün hediyesi olarak Kuzguncuk semtinde Nakkaştepe mevkiinde yazlık bir köşk vermiştir Emine Sultan'la eşinin vefatlarına kadar yazlık olarak kullandıkları bu köşk 1935 yılında yıkılmıştır Emine Sultan 1909 yılında II Abdülhamit'in tahttan indirilmesi üzerine eşiyle birlikte II Abdülhamit'in yanısıra Selanik'e sürgüne gitmiştir 1912 yılında Selanik'in Yunanların eline geçmesi üzerine İstanbul'a geri döndü Baba tarafından kardeşi olan veliaht Yusuf İzzeddin Efendi'nin 1916 yılındaki intiharından büyük üzüntü duyan Emine Sultan'ın köşkün havuzuna atlayarak kendini öldürmeye kalktığı ileri sürülmüşse de bu söylenti sonradan eşi tarafından yalanlanmıştır"

Emine Sultan 30 Ocak 1920'de vefat etmiştir

Çocuk ve torunları

Emine Sultan ve Mehmet Şerif Paşa'nın kızı Fehime Hanımsultan (d1902 Istanbul'dan - ö 19xx Babaeski'den),Şahin Giray (d 1745- ö 1787), 48 ve en son Kırım hanıdır,Torunu Tatar Mehmed Ali Paşa'yla evlendi

Fehime Hanımsultan'nın kızı: Nemzade Hatice Hanım,(d1919 Istanbul'dan - ö2000 Babaeski'den ) Bulgar Türk, Şaban Bey'de evlendi

* Mustafa Bey (ö1999 Istanbul'dan)

* Kıymet Hanım (Şimdi İstanbul'da yaşıyor)

* Sefer Bey (ö1944)

* Sebahattin Bey (d 1945 - ö1998) Eşi: Meryem Gül (Alman Yahudi Macarca)

o Timur Can Bey (1978 doğumlu, onun tek torunu, Almanya'da yaşıyor)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com