Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imadeddin, ismail

İmadeddin İsmail

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmadeddin İsmail

İmadeddin İsmail Biyografisi - İmadeddin İsmail Kimdir - Bahri Hanedanı Aultanları - İmadeddin İsmail Vefatı

İmadeddin İsmail tam ismiyle Malik Salih İmadeddin Ebu İsmail (d 1325 - ö 1345) Sultan Nasır Muhammed bin Kalavun'un dördüncü oğlu olup 1342'de 17 yaşındayken, tahttan feragat eden kardeşi Şihabüddin Ahmed'in yerine geçen ve 1342-1345 doneminde saltanat süren Türk kökenli Bahri Hanedanı'ndan onaltıncı Memluk Devleti hükümdarı

Kalavun'un torunu olan Sultan İmmadeddin İsmail bu soydan gelen sultanlardan zalim olarak adı çıkmayan tek sultandır ve Memluk Sultanlığı tahtına çıkan kardeşleri arasında bir yildan uzun sultanlık yapan tek kardeşdir Kardeşi Şihabüddin Ahmed kendi isteğiyle tahttan feraget edip ayrılması ile tahta geçmiştir Fakat kardeşinin sürgüne gittikten sonra bir suikaste kurban gidip öldürülmesine çok üzülmüştür İmmadeddin İsmail hemen hasta düşmüş ve bir yıl sonra 1345de kendi bir suikastle öldürülmüştür Yerine kardeşi Seyfeddin Şaban Memluk Devleti sultanlik tahtına geçmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com