Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
damat, gümülcineli, nasuh, paşa

Gümülcineli Damat Nasuh Paşa

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gümülcineli Damat Nasuh Paşa

Gümülcineli Damat Nasuh Paşa Kimdir - Gümülcineli Damat Nasuh Paşa Hakkında - Damat Nasuh Paşa

Gümülcineli Damat Nasuh Paşa, I Ahmet saltanatında, 5 Ağustos 1611 - 17 Ekim 1614 tarihleri arasında sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır

1611’de Kuyucu Murat Paşa'nın ölmesi üzerine sadrazamlığa getirilmiştir Padişah I Ahmet'in kızı Ayşe Sultanı nikahlamış olduğundan saraya damat olmuştu 1614'de Padişaha yapılan bir ihbar sonucu öldürülmüştür

Sadrazamlığı öncesinde, 1599 yılında Osmanlı-İran Barış Antlaşmasının imzalanmasını sağlayarak dönemin önemli bir diplomatik başarısına imza atmıştı Bağdat'tan eski İpek Yolunu takip ederek İstanbul'a dönerken bugünkü Nallıhan ilçe merkezinin bulunduğu yerde konaklar Bir vadi içindeki bağlık, bahçelik ve ormanlık bu alan çok hoşuna gider Buraya kırk odalı bir han, bir hamam ve bir camii yaptırır O günden itibaren Nallıhan ilçe merkezi burada gelişerek büyümüştür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com