Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
han, ikinci, selim, sultan

Sultan İkinci Selîm Han İi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan İkinci Selîm Han İi

Sultan İkinci Selîm Hân – Osmanlı Padişahları

Kanûnî Sultan Süleyman’ın oğlu ve Osmanlı sultanlarının on birincisidir 1524 yılında doğdu 1566-1574 yılları arasında 8 sene kadar hükümdarlık yapmıştır Sultan İkinci Selîm Hân devrinde Osmanlı Devleti’nin genişlemesi devam etti

1570-1571 yıllarında Kıbrıs adası fethedilerek eski bir İslâm toprağı Osmanlı ülkesine katılmış oldu Kıbrıs’ın fethiden sonra 1571 yılı Ekim’inde büyük bir Haçlı donanması ile Osmanlı donanması arasında, İnebahtı yakılarında cereyan eden deniz savaşında Osmanlılar mağlub oldu Fakat Osmanlıların altı ay gibi kısa bir müddet içinde yeni bir donanma inşa ederek Akdeniz’e göndermeleri üzerine Akdeniz’deki üstünlük tekrar Türkler lehine döndü

1574 yılında Tunus fethedildi ve Akdeniz’deki Türk hâkimiyeti perçinlendi

Karadeniz ile Hazar Denizi’nin birleştirilmesi ve Süveyş Kanalı’nın açılması için ilk kez bu devirde teşebbüse geçilmiştir

Sokullu Mehmet Paşa, Sultan İkinci Selîm Hân’ın bu devre damgasını vuran tek sadrazamıdır

Selîm Han, Edirne’de Mimar Sinan’a meşhur Selimiye Câmii’ni yaptırmıştır

Sultan İkinci Selîm merhum 1574 yılında vefât etmiş ve Ayasofya Câmii yanındaki türbesine defnedilmiştir Rahmetullâhi aleyh

Fazilet Takvimi 2011

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com