Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muhammed, salih

Salih Muhammed

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salih Muhammed

Salih Muhammed Biyografisi - Salih Muhammed Kimdir - Bahri Hanedanı Aultanları - Salih Muhammed Vefatı Hakkında Bilgiler

Salih Muhammed tam ismiyle Salih Nasıreddîn Muhammed bin Tatar 1421'de babası Sultan Seyfeddin Tatar'ın ölmesiyle 10 yaşında iken tahta geçen kısa bir saltanattan sonra Barsbay tarafından tahtan indirilen Çerkes kökenli Burci Hanedanı'ndan Memluk hükümdarı

Hükümetinin dördüncü ayında eceliyle ölen Sultan Seyfeddin Tatar ölmeden önce oğlu Muhammed'i varis olarak ilan etmiş ona atabeg ve naip olarak Barsbay ve Canibey adlı iki memluklu emri tayin etmişti Babasının ölümünde 10 yaşında olan oğlu Salih Nasreddin Muhammed adı ile 1421de Memluk Sultanı ilan edildi Fakat bu şekildeki hükümet tarzının geçici olacağı aşikardı Nitekim, daha 1421 bitmeden Canibey ile Barsbay arasında rekabet ve geçimsizlik arttı Yıl sonunda Barsbay, Canibey'i tutuklattı ve idareyi eline aldı 1422 başında Salih Muhammed hal edip Memluk Sultanı olarak tahta geçti[

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com