Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anıtı, avrupalı, katledilen, yahudiler

Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı

Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı Mimarı - Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı Resimleri - Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı Hakkında - Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı Özellikleri - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı (Almanca: Denkmal für die Ermordeten Juden Europas) veya Holokost Anıtı (Almanca: Holocaust-Mahnmal) Almanya’nın başkenti Berlin’de Holokost’da hayatlarını kaybetmiş Yahudilere adanmış bir anıt mezardır

ABD kökenli bir mimar olan Peter Eisenman ve Birleşik Krallık kökenli bir mühendislik firması olan Buro Happold tarafından tasarlanmış olan anıt mezara 19000 metrekarerlik bir alana yayılmış 2711 adet beton bloklardan oluşmaktadır Bu betonarme bloklara dik enine yükselen yekpare kütleler olmaları nedeniyle stel de denir

Her biri 238 metre uzunluğunda, 095 metre genişliğinde ve 02 ile 48 metre arası değişen yüksekliğe sahip bu stel kütlelerin üzerinde Yahudi medeni kanunu, tören kuralları ve efsanelerini kapsayan dini metinlerden oluşan Talmud’un birer sayfası yer almaktadır Anıt mezarın tasarımcısı Peter Eisenman’a göre bu tasarımın amacı oldukça rahatsız edici ve kafa karıştırıcı bir ortam yaratmaktadır; böylelikle bu tasarımlar sözde düzenli olan bir sistemin insanlıkla bağının kopmasını simgelemektedir

1 Nisan 2003’te başlayan Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı'nın inşaatı 15 Aralık 2004 tarihinde tamamlandı İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 60 yılı olan 10 Mayıs 2005’te açılış töreni yapılan bu mekân halkın ziyaretine 12 Mayıs 2005’te açıldı Tamamlandığı dönemde anıtın inşaatı yaklaşık 25 milyon avroya maloldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com