Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devlet, galerisi, tretyakov

Tretyakov Devlet Galerisi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tretyakov Devlet Galerisi

Tretyakov Devlet Galerisi (Tretyakovskaya da denir) (Rusça: Государственная Третьяковская галерея) - 1856 yılında Moskova'da tüccar Pavel Tretyakov tarafından kurulan sanat müzesi Dünyanın en önemli güzel sanatlar koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır

Pavel Tretyakov, 1850'lerin ortalarından itibaren kendi koleksiyonu için yapıtlar toplamaya başladı Bu yapıtlar 1893'te Pavel ve Sergey Tretyakov - Moskova Şehir Galerisi adıyla halkın ziyaretine açıldı Sergilenen koleksiyonda Rus sanatçılara ait 1276 tablo, 471 çizim ve 10 heykel bulunuyordu

3 Haziran 1918'de Devrim hükümeti tarafından galerinin Rusya Federatif Sovyet Cumhuriyeti'nin Mülkü olduğu ilan edildi ve bugünkü adını aldı

Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'na girmesiyle birlikte, diğer Sovyet müzeleri olduğu gibi Tretyakov Devlet Galerisi de olası bir boşaltma işlemi için hazırlandı 1941 yazının ortasında 17 vagonluk bir tren katarı müzenin eserlerini Moskova'dan Novosibirsk'e nakletti Müze, Sovyet Birliklerinin Berlin'e girişinin üzerinde bir hafta geçmeden 14 Mayıs 1945'te eski yerinde yeniden açıldı

1985 yılında Devlet Resim Galerisi'yle birleştirilen müze, 1986 - 1995 yılları arasında tadilat nedeniyle ziyaretçi girişine kapatıldı

Müzede yaklaşık 250 sanatçının yaklaşık 130 000 eseri sergilenmektedir Bu sanatçıların en bilinenleri arasında Andrey Rublev, İvan Ayvazovski, Viktor Vasnetsov ve İlya Repin sayılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com