Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bey, camii, draman, istanbul, yunus

Yunus Bey Camii Draman İstanbul

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yunus Bey Camii Draman İstanbul

Mimar Sinan Eserleri - Yunus Bey Camii Hakkında - Yunus Bey Camii Tarihi - Yunus Bey Camii Mimarisi

Yapım yılı: 1541-1542

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Fatih

Bulunduğu semt: Draman

Adres: Derviş Ali Mahallesi Tercüman Yunus Bey Sokak Fatih

Ulaşım tarifi: Draman otobüsleriyle yapıya ulaşılabilir

Eser tipi: Cami

Günümüzdeki kullanımı: Cami

Mülkiyet sahibi: Vakıflar

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: 1729 Balat Yangını sırasında yanan cami, aynı yıl içerisinde III Ahmet tarafından onartılmıştır1746'da III Osman'ın, 1873'te Abdülaziz'in emriyle tekrar onarımdan geçmiştir Yapının 1985 yılında geçirdiği onarımda üst örtü kâgir kubbe olarak yapılmıştır Avluda Fatih Müftülüğü Tercüman Yunus Kuran Kursu bulunmaktadır Revaklar kapatılmıştır Şadırvan özgün değildir

Drağman Yunus Camii İstanbul'da Fatih ilçesinde Draman'da Derviş Ali mahallesinde bir camidir Caminin mimarı Mimar Sinan'dır Eskiden külliye olan cami imaretinden geriye sadece cami kalmıştır Kanuni Sultan Süleyman'ın tercümanlarından Drağman Yunus Bey tarafından yaptırılmıştır Tekke ve medreseli ilk cami Sünbüli tekkesi merkezlerindendi

Cümle kapısı Draman caddesindedir Karşıt iki yönden merdivenlidir Duvarları taş, dörder pencerelidir Cami, dikdörtgen planlıdır Harimin kuzeyinde iki katlı mahfiller vardır, kadınlar kısmı üst kattadır

Yunus Bey Camii Resimleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com