Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hüsrev, paşa, türbesi

Hüsrev Paşa Türbesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüsrev Paşa Türbesi

Hüsrev Paşa Türbesi Hakkında - Hüsrev Paşa Türbesi Mimarisi - Hüsrev Paşa Türbesi Tarihçesi - Mimar Sinan Eserleri
Yapım yılı: 1542

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Fatih

Bulunduğu semt: Hoca Üveyz

Adres: Hoca Üveyz Mah Hüsrev Paşa Sok Fatih

Ulaşım tarifi: Aksaray'dan Hafif Metro'ya binip, Emniyet Durağı'nda inin Durağın sağından Fatih'e doğru Akşemsettin Caddesi'nde ilerleyin Bu cadde üstünden sağa dönerek gireceğiniz Hüsrev Paşa Sokağı sizi türbeye götürecek

Eser tipi: Türbe

Günümüzdeki kullanımı: Türbe

Mülkiyet sahibi: Kültür ve Turizm Bakanlığı

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: Vezir Hüsrev Paşa Türbesi, İstanbul'da görebileceğiniz en güzel vezir türbelerinden biridir Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü'ne bağlı türbe ziyarete kapalı ve onarıma muhtaç durumdadır
Hüsrev Paşa Türbesi Resimleri

Kaynak:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com