Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
camii, çelebi, fındıklı, istanbul, molla

Molla Çelebi Camii Fındıklı İstanbul

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Molla Çelebi Camii Fındıklı İstanbul

Mimar Sinan Eserleri - Molla Çelebi Camii Hakkında - Molla Çelebi Camii Tarihi - Molla Çelebi Camii Mimarisi

Fındıklı’da, Meclis-i Mebusan Caddesi’nin deniz tarafındadır Kabataş Camii ve Fındıklı Camii adlarıyla da tanınır Yaptırıldığında şu anda mevcut olmayan hamam ve sıbyan mektebi ile küçük bir külliye görünümündeydi

1589 yılında İstanbul Kadısı Mehmed Vusuli Efendi tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır 18 yüzyılda Tuğracı Ömer Ağa tarafından tamir edilmiştir Son tamirat 1958 yılında yapılmıştır

Camii, kesme küfeki taşından yapılmıştır Mimar Sinan’ın altıgen şemalı camileri arasında yer alır Son cemaat yeri altı sütun ve beş kubbelidir Binanın köşesine doğru birer adet dört köşeli sütun daha bulunmaktadır

Tek şerefeli ince bir minaresi vardır Eteğinde on pencere bulunan büyük kubbeyi sağ ve solda ikişer, mihrap tarafında bir adet olmak üzere beş yarım kubbe destekler Yarım kubbelerin dışında camiyi otuz dört pencere aydınlatır

Molla Çelebi Camii Resimleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com