Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haseki, hürrem, sultan, türbesi

Haseki Hürrem Sultan Türbesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haseki Hürrem Sultan Türbesi

Haseki Hürrem Sultan Türbesi Hakkında - Haseki Hürrem Sultan Türbesi Mimarisi - Haseki Hürrem Sultan Türbesi Tarihçesi - Mimar Sinan Eserleri

Yapım yılı: 1557-1558

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Fatih

Bulunduğu semt: Süleymaniye

Adres: Prof Sıddık Sami Onar Cad Süleymaniye Fatih

Ulaşım tarifi: Vezneciler son durakta indikten sonra yaklaşık 200 m uzaklıkta Yürümeyi sevenler için Tahtakale içinden geçerek gidilmesi önerilir Külliye, yaklaşık 20 dakikalık yürüme mesafesinde

Eser tipi: Türbe

Günümüzdeki kullanımı: Türbe

Mülkiyet sahibi: Vakıflar Genel Müdürlüğü

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TM

Eser hakkında bilgi: Süleymaniye Camisi'nin haziresinde yer alır Dıştan sade görünümlü türbenin içi, 16 yüzyıl İznik çinilerinin en güzel örnekleriyle kaplanmıştır Çinilerle bezenmiş parıltılı iç mekân, bir anlamda Hürrem Sultan'ın ihtiraslı yaşantısını hatırlatır Yaz uygulaması sırasında türbe her gün, akşam 19:00'a kadar açık Türbeye giriş ücretsiz ama isteyenler kapıdaki görevliye makbuz karşılığında bağış yapabiliyor

Haseki Hürrem Sultan Türbesi Resimleri

Kaynak:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com