Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kemer, uzun

Uzun Kemer

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uzun Kemer

Uzun Kemer Hakkında Bilgi - Mimar Sinan Eserleri - Uzun Kemer - Uzun Kemer Su Kemeri

Yapım yılı: 1554-1564

Bulunduğu şehir: İstanbul

Bulunduğu ilçe: Eyüp

Bulunduğu semt: Göktürk

Adres: İstanbul Cad Göktürk Eyüp

Ulaşım tarifi: Kemerburgaz merkezinin 3 kilometre dışında, Göktürk Beldesi'nin (Kemer Country) girişindedir Yapıyı harita üstünde görmek için tıklayınız

Eser tipi: Su Kemeri

Günümüzdeki kullanımı: Su Kemeri

Mülkiyet sahibi: İSKİ

Yapıyı Sinan'a atfeden kaynaklar : TE, TB, TM

Eser hakkında bilgi: 711 metrelik uzunluğuyla Kırkçeşme Su Tesisleri'nin en büyük yapısıdır 1563'te Mağlova'yı yıkan sel bu kemere de zarar vermiştir Altından karayolu geçen kemere ulaşım kolaydır İstanbul'da Kırkçeşme su tesislerinin en uzun kemeridir 1554-1562 yılları arasında Mimar Sinan tarafından yapılmıştır 1563 yılındaki büyük sel felaketinden sonra onarılmıştır 25 m yüksekliğinde ve 711 m uzunluğundadır İki katlıdır Alt katında 47, üst katında 50 gözü vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com