Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
berggruen, müzesi

Berggruen Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Berggruen Müzesi

Berggruen Müzesi Almanya - Berggruen Müzesi Hakkında - Berggruen Müzesi Tarihi - Berggruen Müzesi Resimleri

ergruen Müzesi, Charlottenburg-Wilmersdorf'un Charlottenburg mahallesinde bulunan ve dünyanın önemli modernizm resim kolleksiyonlarını bir araya getiren müzedir Resimler, Heinz Berggruen tarafından değerinden düşük bir fiyata, Berlin'e satılmıştır

Pablo Picasso, Alberto Giacometti, Georges Braque, Paul Klee ve Henri Matisse gibi ünlü ressamların resimleri Berggruen müzesi çatısı altında bulunmaktadır Müze Nationalgalerie Berlin'e ait

Tarihi

Müze'deki koleksiyon 1996'da altı yıl sürgünde olan Heinz Berggrün tarafından memleketi Berlin'e kuruldu Koleksiyon Berggrün tarafından ilk defa kiralık olarak Berlin eyaletine verildi Heinz Berggruen 30 sene içersinde topladığı koleksiyonun değeri 1,5 milyar mark olarak tahmin ediliyordu Koleksiyoncu resimlerini değerinden az bir fiyat'a (253 milyon mark'a) Prusya Kültür mülk vakfı'na verdi Müze'nin konumu billerek Charlottenburg sarayının karşısına yapıldı Koleksyon'da bugün özellikle Picasso'nun sanatları göze çarpıyor O yüzden Picasso koleksyonu olarakta anılıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com