Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anvers, güzel, kraliyet, müzesi, sanatlar

Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi

Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi Belçika - Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi Hakkında - Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi Resimleri - Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi Tarihi

Anvers Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi (Felemenkçe: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen) 1810 yılında kurulmuş 14yyzdan 20yya kadar tablo, heykel ve çizim kolleksiyonları sergilenmektedir Müze Belçika'nın Anvers şehrinde bulunmaktadır Bu kolleksiyonlar Kuzey,Güney Hollanda'da ve Belçika'daki sanat çalışmalarının kolleksiyonları müzede sergilenmektedir Müze binası neo-klasik bir üslupla yapılmıştır Bina 1894 yılında tamamlanmıştır

Koleksiyonlar

15 yüzyıl:

* Jan van Eyck

* Jean Fouquet

* Roger van der Weyden

16 yüzyıl:

* Frans Floris de Vriendt

* Quinten Metsijs

* Joachim Patinir

* Marten de Vos

17yüzyıl:

* Jan Brueghel the Elder

* Anthony van Dyck

* Frans Hals

* Jacob Jordaens

* Theodoor Rombouts

* Peter Paul Rubens

19yüzyıl:

* James Ensor

* Auguste Rodin

* Henry van de Velde

* Fernand Khnopff

20 yüzyıl:

* Pierre Alechinsky

* René Magritte

* Jacob Smits

* Gustave Van de Woestijne

* Rik Wouters

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com