Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gallery, national

National Gallery

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

National Gallery

National Gallery Londra - National Gallery Hakkında - National Gallery Tarihi - National Gallery Yapısı

National Gallery, Londra'da 1824 yılında kurulan, 2300'den fazla parçanın olduğu koleksiyona sahip müze Binası Trafalgar Meydanı'nda bulunmaktadır Müze, on üçüncü yüzyıl yirminci yüzyıl aralığında pek çok tabloya sahiptir Koleksiyonun sahibi Birleşik Krallık halkıdır ve giriş serbesttir

National Gallery'nin başlangıcı çok mütevaziydi Benzerleri olan Paris'teki Louvre ve Madrid'deki Prado Müzesi'nin aksine varolan bir kraliyet ya da özel koleksiyonun üzerine kurulmadı 1824 yılında İngiliz hükümeti, banker John Julius Angerstein'dan 36 tablo satın aldı Bu tablolar müzenin ilk eserleri oldu O zamanki yöneticisi Sir Charles Lock Eastlake'in çabaları ve yapılan bağışlar müzenin koleksiyonunun üçte ikisini oluşturur[2] Sonuç olarak, Avrupa'daki diğer ulusal galerilerle karşılaştırıldığında küçük boyutta bir koleksiyona sahip olmasına rağmen, önemli parçaları toplayabilmesi ve Giotto'dan Cézanne'e geniş bir yelpazeyi kapsayabilmesi ile ünlendi Bir dönem, Avrupa'da kendi kalıcı koleksiyonunu sergileyebilen birkaç galeriden biriydi[3]

Binası, Trafalgar Meydanı'nın kuzey kıyısındadır Ön yüzünün mimarı William Wilkins idi ve yapıldığı günden beri aynı kaldı Sainsbury Kanadı, Robert Venturi ve Denise Scott Brown tarafından genişletildi Bu eklentiler postmodern mimarinin önemli örneklerindendir Müzenin şu anki yöneticisi Nicholas Penny'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com