Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bozcaada, kalesi

Bozcaada Kalesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bozcaada Kalesi

Bozcaada Kalesi Mimarı - Bozcaada Kalesi Resimleri - Dünya Mirasları - Bozcaada Kalesi Hakkında - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Bozcaada Kalesi, Bozcaada'nın tarihi bir kalesidir

Tarihi

Tarihte istilalara her zaman açık olan Bozcaada'yı koruyabilmek için kurulan kalenin, kim tarafından yapıldığı bilinmiyor

Fenikeliler, Cenevizler ve Venedikliler'in kullandığı bu kale, Fatih Sultan Mehmet döneminde var olan kalıntılar üzerine tekrar inşa edilmesiyle bugünkü halini almıştır(1455) Ayrıca Venedikliler, adadaki egemenlikleri sona erince kaleyi tahrip edip çekilmişlerdir Kale, tarihinde Köprülü Mehmed Paşa(1657) ve 2 Mahmut (1815) döneminde büyük bir onarımdan geçmiştir

Kale içinde 1996 yılında halkın desteğiyle kurulan bir etnografya sergisi ile açık hava müzesi mevcuttur
Bozcaada Kalesi'nin dışarıdan görünüşü

Mimari

Kale, iç ve dış olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır Güney cephesi 10 metre genişliğinde ve 250 metrelik su hendeğiyle adadan ayrılmıştır Surlarla çevrili bölümlerde su sarnıcı, cephanelik, revir, karargah, kuyu, çeşme, camii, atölye ve kışla binası bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com