Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başı, faun

Faun Başı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Faun Başı

Faun Başı Mimarı - Faun Başı Resimleri - Dünya Mirasları - Faun Başı Hakkında - Tarihi Yapılar - Tarihi Anıtlar

Faun başı, (İngilizce: Head of a Faun) Michelangelo'nun ilk çalışması olarak bilinir, 13 yaşındadır ve antik çalışmanın küçük bir değişiklikle bir kopyasıdırHeykel kayıptır

Hikaye
"Michelangelo, Faun yüzünü oyup işleyen bir genç oymacı olarak" ın kopyası Eserin orijinali Casa Buonarroti dedir

Himayecisini ziyaret ettiğinde, Muhteşem Lorenzo onun çalışmasını San Marco'nun bahçesinde gördü[1] Çok etkilendi, gerçi bütün dişlerinin orada olduğunu işaret ettiği söylenir Çünkü yaşlı bir Faun başı olarak bunun olanaksız olduğu görülmektedir Michelangelo'ya ön dişlerinden birisini yontması söylenir ve diş etinde bir oyuk açılır Lorenzo'nun dönüşünde, o çok etkilenir ve genç Michelangelo'nun hamisi olmasını önerir

Çalışma kayıp olup, onun varlığından bir iz yoktur

Kaynaklar ]

'Artists Life - Michaelengelo' page 14,15 - Enrica Crispino, 2001 Giunti Editore
'The Life of Michelangelo Buonarroti' page 23 - John Addington Symonds, BiblioBazaar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com