![]() |
Lydia'lı Arakne'nin Örümcek Oluşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lydia'lı Arakne'nin Örümcek OluşuAthena insanların yaptığı bütün sanatların ve işlerin, özellikle kadınların yaptıkları ince nakışların işlemelerin koruyucusu idi ![]() ![]() Bu gibi işlerde oldukça başarılı olan Yunanlı kadınlar sanatlarını Athena'yı çalışırken seyrederek öğrendiklerini, onun öğütlerini dinlediklerini söyleyerek övünürlerdi ![]() ![]() Efsaneye göre Lydia'lı güzel bir kız olan Arakne gergef işlemekte, oya yapmakta o kadar başarılıymış ki arada sırada Nympha'lar bile, ormanlardan ve su başlarından ayrılarak onu izlemeye gelirlerdi ![]() ![]() ![]() Athena bütün bunları duymuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben gurura kapılmıyorum, kendimi büyük görmüyorum, gerçeği söylüyorum ![]() ![]() "İşte geldi" diyerek zeka tanrıçası ihtiyar kadın şeklinden çıktı ve kendi tanrısal görüntüsüne büründü ![]() "Sen ölmeyeceksin fakat benimle boy ölçüşme cesaretini gösterdiğin için hayatını ağ üstünde asılı olarak geçireceksin" diyerek Arakne'yi bir örümceğe çevirdi ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|