Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aksak, dede, hikayesi, ile, korkut, kızın

Dede Korkut İle Aksak Kızın Hikayesi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dede Korkut İle Aksak Kızın Hikayesi

Dede Korkut hikayede kimsenin göremediği ama çaldığı kopuz sayesinde insanları İslam'a çağıran bir kişiliğe sahiptir Dede Korkut'u görmek ümidiyle 39 kız anlaşır Bu 39 kızla beraber Dede Korkut'u görmek isteyen Aksak Kız da gitmek ister gerçekten de bir ayağı aksayan bu kızı istemezler yanında 39 kız yola çıkar Arkalarından Aksak Kız da yola çıkar Kopuz'un sesinin geldiği yöne doğru gitmeye başlarlar Aşırı soğuk yüzünden bu kızlar yolda can verirler Göremezler Korkut Ata'yı ama yanlarına almadıkları Aksak Kız her şeye rağmen yoluna devam eder Kopuz sesinin bittiği yerde Jelyaması'nın (bir tür seccade) üstünde oturan Dede Korkut'u görür ve muradına erer Kopuz sesini işitmeye başladığı zaman can verir artık o da oracıkta
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com