Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, filmleri, samsuna, uzanan, yol

Atatürk Filmleri Samsuna Uzanan Yol

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk Filmleri Samsuna Uzanan Yol

Samsun’a Uzanan Yol Film

Samsun’a Uzanan Yol

Mondros Müzakeresinden sonra Mustafa Kemal’in İstanbul Şişlideki evde A Fuat, Kazım Karabekir Paşalarla Buluşmalarını, Miralay Rafet Beyler ve diğer arkadaşlarıyla toplantılarını, Harbiye Nezaretindeki girişimlerini Cevdet ve Fevzi Paşaların desteklerini, Fevzi Paşanın Harbiye Nazırı Şakir Paşaya Milli haysiyeti bayraklaştıran sert çıkışını, Sadrazam Damat Ferit’in ne zorluklarla ikna ettiklerini, Mustafa Kemal’in Padişah Vahdettin ile öylesine kritik bir atmosferde konuşmalarını ve tüm engelleri aşarak Anadoluya geçmek üzere 9 Ordu Müfettişliğine tayinini, Mustafa Kemal’in karargahıyla Bandırma Vapuruna geçişini, İngilizlerin vapuru Karadenzi’de batırmaları girişim haberine karşın aldıkları önlemleri, geminin işgal kuvvetlerince aranmasını ve nihayet o emektar, o kırk yerinden yaralı, pusulası bile bozuk Bandırma vapuruyla zorlukları, tehlikeleri ve devasal fırtınaları aşarak Samsun’a çıkışında yaşanan gerçek olaylar, tam bir drama olarak ekrana getiriyor

Yapımcı kadro

Genel Yönetmen: O Behlül Dal

Yönetmen: Ertem Göreç

Yapımcı: Nevin Dal

Senaryo: O Behlül Dal

Görüntü Yönetmen: Muzaffer Turan

Oyuncu Kadrosu:

Mustafa Kemal: Prof Lemi Bilgin

Hüseyin Rauf Bey: Prof Bozkurt Kuruç

Fevzi Çakmak: Sönmez Atasoy

Cevat Paşa: Mustafa Şekercioğlu

Damat Ferit Naci Girgin

Padişah Vahdettin: Turgut Sarıgül

General Harrington: Erdal Küçükkömürcü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com