Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anayasası, ihtilalinin, mayıs, yapıldı

27 Mayıs İhtilalinin Anayasası Nasıl Yapıldı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

27 Mayıs İhtilalinin Anayasası Nasıl Yapıldı



Selahattin Canka,Bitpazarı adlı kitabında anlatıyor

Milli Birlik Komitesi üyelerinden Orhan Erkanlı,ihtilalden sonra yeni anayasayı hazırlamak üzere,anayasa profesörlerinden kafasına uyanları toplar ve bir kurul oluştururBu kurul ilk toplantısını yapmak için bir araya gelirKapılar kapatılır,saatlerce tartışırlarDışarıda bulunan Milli Birlik Komitesi temsilcileri "Hocalar işi ciddiye aldı"diye düşünmektedirlerNihayet toplantı biter,üyeler yakınarak dışarı çıkarlarMeğer içerde saatlerce yeni anayasayı değil,kurula kimin başkanlık edeceğini tartışıyorlarmışAnlaşamamışlar ve Milli Birlik Komitesinden,kurula başkanlık etmesi için bir temsilci gönderilmesini isterlerO zaman rütbesi yüzbaşı olan Ahmet Er kurula temsilci olarak gönderilirAhmet Er sonraları şunları söyler :"Yahu arkadaşlar ben bu koca koca profesörleri bir şey sanırdımBir halttan anladıkları yok,hepsi zır cahilSıkıştıkları zaman ben ne söylediysem Bravo dediler"


İşte yıllar önce Demokrat Parti iktidarını devirip başbakanını ve iki bakanını astıran zihniyetin hazırladığı anayasanın hazırlanış öyküsü

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.