Ata'mızın Tarihe Geçen Cevabı.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ata'mızın Tarihe Geçen Cevabı..Ata'mızın Tarihe Geçen Cevabı ![]() ![]() ![]() Cumhuriyet ilan edilmiş, savaş günleri çok gerilerde kalmış, artık Atatürk önderliğinde Türk milleti ileriye dönük atılımlar yapmayı düşünüyor Tam da o günlerde Ata'mız bazı avrupa ve orta doğu ülkelerinin temsilcilerinin katıldığı bir resepsiyon düzenlemiştir Davet boyunca yüksek rütbeli bir İngiliz subayı Ata'mızı gözüne kestirip, nefret dolu bakışlar gönderiyor ![]() ![]() Bu durumu fark eden ulu önderimiz yaverini çağrıtıp busubayın yanına gidip durumu öğrenmesini istiyor![]() 10 dakika sonra yaver ulu önderimizin yanına geliyor ve Ata'mıza şöyle diyor: -Paşam, kendisine sordum, "bir probleminiz mi var" diye ![]() ![]() O da bana şu cevabı verdi:"Mustafa Kemal benim babamı Çanakkale 'de öldürdü, nefretim bu yüzdendir "Bunun üzerine Ata'mız tarihe geçecek bir ricada bulunur yaverinden: "Sor bakalım, bu beyefendinin babasının Çanakkale'de ne işi varmış?" Tarihini bilmeyen ne bilir Atasını, Her Türk evladı tarihini Atasını öğrenmek için ilk önce Çanakkaleyi okumalı ve öğrenmelidir Saygılarımla |
|
|
|