Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağdaşlaşma, uygarlık

Çağdaşlaşma Ve Uygarlık

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çağdaşlaşma Ve Uygarlık

Çağdaşlaşma Nedir - Çağdaşlaşma Özellikleri - Türk İnkılabı - Türk İnkılabı Hakkında

Kültür:

Bir toplumda gelenek halinde süregelen her türlü duygu, düşünce, dil, yaşayış, sanat, varlıklarının bütününe kültür adı verilir

Uygarlık (Medeniyet):

İnsanların toplu olarak daha iyi şartlarda yaşamak için gösterdikleri çaba ve bu çabanın sonuçlarının tamamına uygarlık denir Kültür milli, uygarlık ise evrensel bir olgudur

Çağdaşlaşma:

Aklın ve bilimin rehberliğinde, içinde bulunulan çağın gereklerine uyacak şekilde düşünce ve teknik alanlardaki yenilikleri gerçekleştirmeye çağdaşlaşma denir

Türk devletinin yaşanılan zamana uyum sağlaması gerekliydi Bundan dolayı temel İlke ve fikirleri bizzat Atatürk tarafından konulan bir çağdaşlaşma hamlesi başlatıldı Atatürk, uygarlıktan geri kalan bir milletin yok olmakla karşı karşıya kalacağını belirtmiştir

Türk İnkılabının yapılması sonucu yeni bir devlet ortaya çıkmıştır Türk İnkılabının gerçekleşmesinde batı medeniyeti örnek alınmış ancak körü körüne taklit edilmemiştir Türk İnkılabının her yönden başarıya ulaşması işgal altındaki birçok ülke için örnek olmuştur Bu durum Türk İnkılabının evrensel yönünü göstermektedir

Türk İnkılabı, içte saltanat ve Osmanlı Hükümetine; dışta da işgalci güçlere karşı yapılmıştır Bu nedenle Türk İnkılabı sonucunda milli bağımsızlık ve milli egemenlik birlikte gerçekleştirilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com