Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilkesinin, inkılapçılık, laiklik, özellikleri

Laiklik Ve İnkılapçılık İlkesinin Özellikleri

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Laiklik Ve İnkılapçılık İlkesinin Özellikleri

İnkılapçılık İlkesi - İnkılapçılık İlkesi Nedir - Laiklik İlkesi - Laiklik İlkesi Hakkında

Atatürk'e göre inkılap, Türk milletini geri bırakan kurumların yıkılarak, yerine çağdaş kurumların kurulması demektir

İnkılapçılık, batılılaşma ve çağdaşlaşma yolunda daima ileriye yönelmektir

Laiklik, devlet işlerinin ve hukuk kurallarının dine değil, akla ve mantığa göre düzenlenmesi, ancak kimsenin dini inancına ve vicdan hürriyetine karışılmaması demektir

Bir başka ifadesi ile din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve devlet yönetiminde din kurallarına yer verilmemesi demektir

İslam dininin özünde sevgi ve hoşgörü vardır Başka dinden olanlara kesinlikle zorlama yapılarak Müslüman olmaları sağlanmaz Çünkü (farklı dinlerden olanlar için) Dinde zorlama yoktur prensibi kabul edilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com