Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dil, kurumu, tarih, türk

Türk Dil Kurumu Ve Türk Tarih Kurumu

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türk Dil Kurumu Ve Türk Tarih Kurumu

Türk Dil Kurumunun Kurulması - Türk Dil Kurumu Nedir - Türk Tarih Kurumu Hakkında - Türk Tarih Kurumu Önemi

Dil bir milletin varlığını korumasını sağlayan ve ilerde de millet olarak yaşamasını gerçekleştiren en önemli etkenlerden biridir

Bir millet kendine ait bir dil kullandığı sürece milli duygu ve düşünceleri güçlenir

Günlük hayatında isteyerek farklı diller konuşan insanlar zamanla konuştukları dilin kültürünü de benimsemeye başlarlar Bu durum bir milletin sonu olabilir

Osmanlı Devleti'nde yazı dili olarak Osmanlıca kullanılmakta idi (Osmanlıca Arap harfleriyle yazılan Türkçe'dir)

Atatürk, Türkçe'yi milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında büyük bir kaynak olarak görmüştür Türkçe, Türk milletini meydana getiren unsurların başında gelir

Bu çalışmaların yapılması için bizzat Atatürk tarafından Türk Dil Kurumu kurulmuştur

Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu Atatürk'ün Milliyetçilik ilkesi doğrultusunda kurulmuştur

Atatürk, Türk tarihinin araştırılması için doğru kaynak ve belgelerin kullanılmasını ve daha bilimsel araştırmalar yapılabilmesi için Türk Tarih Kurumu'nu kurdu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com