Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beşer, tabiat

Beşer Ve Tabiat

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beşer Ve Tabiat

Beşer ve Tabiat Dergisi - Osmanlı Dergileri - Osmanlı Dergisi Beşer ve Tabiat - Beşer ve Tabiat Tarihi

Beşer ve Tabiat Mütareke döneminde yayımlanmış haftalık bir bilim dergisidir

Sahibi ve başyazarı Suphi Ethem Bey, sorumlu müdürü ise Şevket Mehmet Ali (Bilgişin) Bey'dir Dergi, Ağustos - Eylül 1919'da İstanbul'da toplam 5 sayı çıkmıştır İlk nüshası 7 Ağustos 1919, son nüshası ise 11 Eylül 1919 tarihlidir

Diğer yazarları Ethem Nejat, Ali Baha, Feridun Necdet ve Atıf Şinasi Beylerdir Dergide imzasız yayımlanan metinlerin sayısı az değildir Dr Tevfik Remzi (Kazancıgil) Bey Beşer ve Tabiat’a mütercim olarak katkıda bulunmuştur Henri Poincaré ve Gustave Le Bon kendilerinden tercüme yapılan yabancı düşünce adamlarıdır

Suphi Ethem Bey'in ölümünden önce çıkardığı son dergisi olan Beşer ve Tabiat düşünsel düzlemde çağdaşlaşmacı, aydınlanmacı, bilimci, evrimci, materyalist ve pozitivist bir yayındır

Derginin içeriği ise doğa bilimleri, doğa bilimleri tarihi, evrim kuramı, hukuk, ahlâk felsefesi, sanat felsefesi, kadın sorunu, eğitim, sosyalizm, klasik batı müziği, kitap eleştirileri ağırlıklıdır "Fennî prensip gazetesi" şeklinde nitelenen Beşer ve Tabiat, Mütareke döneminin olumsuz koşullarına (örneğin derginin sansürlenmiş olmasına) karşın dönemine göre gayet zengin ve nitelikli bir içerik sunmuştur

Kaynak: wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com