Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kırkkilise, muharebesi

Kırkkilise Muharebesi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırkkilise Muharebesi

Kırkkilise Muharebesi Tarihi - Bulgaristan Muharebeleri - Osmanlı Bulgaristan - Kırkkilise Muharebesi Nedenleri - Tarih Konu Anlatım

Kırkkilise Muharebesi veya Kırklareli Muharebesi, Osmanlı İmparatorluğu ile Bulgaristan Krallığı orduları arasında geçen Birinci Balkan Savaşı'nın bir parçasıdır Savaş 24 Ekim 1912 tarihinde başladı ve Osmanlı ordusu doğu Trakya'da yenildi

Başlangıç çatışması kasabanın kuzeyindeki pekçok köy etrafındadaydı Bulgar atakları durdurulamaz nitelikteydi ve Türkler geri çekilmeye zorlandı 10 Ekim tarihinde Bulgarların 1nci ve 3nci orduları bölünmeye zorlandı fakat bu harekette 1nci Sofya ve 2nci Preslav tugaylarınca durduruldu Bütün kasabayı saran kanlı çatışmalardan sonra Bulgarlar Kırkkilise kasabasını ele geçirdi

Zafer sonrası, Fransa savaş bakanı Alexandre Millerand Bulgar ordusunun Avrupa'nın en iyi ordusu olduğunu ifade ederek birlik için 100000 Bulgarı tercih edeceğini ifade etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com