![]() |
Osmanlı İftarları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı İftarlarıOsmanlıda Ramazan - Osmanlı iftarlarının özellikleri - Osmanlı iftar sofraları - Osmanlı iftarlarının özellikleriOsmanlı Padişahları’nın iftar sofraları gayet zengindi ve değişik menülerden oluşuyordu ![]() Yemekler ayrıca bazı zamanlar sağlığa uygun olmayabiliyordu ![]() Padişahların sofralarında su yerine hoşaf ve şerbet içiliyordu ![]() ![]() Esmer ekmek yerine beyaz ekmek ve tatlandırıcı olarak kullanılan bal yerine şeker kullanılan Osmanlı mutfağında yağlı ve ağır olmasıyla bilinen koyun ve kuzu eti kullanılıyordu ![]() Osmanlı’da iftar menüsünde tatlıların da öneli bir yeri vardı ![]() Sofralarda 8 çeşit helva bulunabiliyordu ![]() Osmanlı döneminde her hanede iftar için 3 sofra kurulurmuş ![]() ![]() Ancak bu sofraların en önemli özelliği; evin beyinden hizmetkara kadar, herkesin oturduğu sofrada mutlaka aynı yiyeceklerin yenmesi içinmiş ![]() Ramazan ayı boyunca Osmanlı’da herkes eşit kabul edilir ve Allah’ın bahşettiği tüm nimetler herkesle paylaşılırmış ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|