Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almanya, nedenleri, seferi, sonuçları

Almanya Seferi Nedenleri Ve Sonuçları

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Almanya Seferi Nedenleri Ve Sonuçları

Almanya Seferi - Almanya Seferi Hakkında - Almanya Seferi Nedeni - Almanya Seferi Sonucu

(1533)

-Birinci Viyana Kuşatması'ndan sonra Macar krallığından vazgeçmeyen Ferdinand, Budin'e tekrar saldırdı

-Kanuni de bu defa Şarlken'in Ferdinand üzerindeki desteğini kesin olarak ortadan kaldırmak için Almanya Seferi'ne çıktı Almanya içlerine kadar ilerledi (1532)

-Ferdinand ve Şarlken, Kanuni ile savaşa cesaret edemediler

-Kanuni'nin bu seferi sonunda Ferdinand barış istedi

-Osmanlı Devleti ile Avusturya arasında İstanbul Antlaşması yapıldı (1533)

Antlaşmaya göre;

1 Ferdinand Osmanlı Devleti'nin Macaristan'a atadığı Yanoş'un krallığını tanıyacak

2 Avusturya, elinde bulundurduğu Macar toprakları için Osmanlı Devleti'ne yıllık vergi verecek

3 Avusturya kralı, protokol bakımından Osmanlı sadrazamına eşit sayılacaktı

Antlaşmanın Önemi

-Avusturya kralının vergi vermeyi ve protokol bakımından Osmanlı sadrazamına denkliğini kabul etmesiyle Osmanlı Devleti'nin üstünlüğünü kabul etmiş oldu

-Bu antlaşmadan sonra Avusturya, zaman zaman Osmanlı topraklarına saldırdıysa da başarılı olamadı

Almanya Seferi Nedenleri Ve Sonuçları 2

(1533)

-Avusturya Arşidük'ü Ferdinand, İstanbul'a elçi göndererek kendisinin Macaristan kralı olarak tanınmasını istedi

-İsteği reddedildi ve Ferdinand Budin'i işgal etti

-Kanuni, yeniden Macaristan seferine çıktı ve Almanya içlerine kadar ilerledi

-Karşısına çıkan kimse olmayınca İstanbul'a döndü

-Avusturya ile Osmanlı Devleti arasında İstanbul Antlaşması imzalandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com