Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
meydan, mohaç, nedenleri, savaşı, sonuçları

Mohaç Meydan Savaşı Nedenleri Ve Sonuçları 2

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mohaç Meydan Savaşı Nedenleri Ve Sonuçları 2

Mohaç Meydan Savaşı - Mohaç Meydan Savaşı Tarihi - Mohaç Meydan Savaşı Nedeni - Mohaç Meydan Savaşı Sonucu

(1526)

Belgrat Macarlılardan alındıktan sonra Macarlar Osmanlılara düşmanca davranmaya başladılar

Kanuni Macaristanda tam bir bağımsızlık istiyordu

Bu nedenle 1526'da Osmanlı ve Macar orduları arasında Mohaç Ovasında yapılan savaşı 2 saatlik bir sürede Osmanlılar kazandı

Budin ele geçirildi ve Macaristan Osmanlı topraklarına katıldı

Osmanlı-Fransız İlişkileri

Mohaç Savaşında Fransızlara yardım edildi

Fransa ile ilişkiler geliştiOsmanlı Devleti bu dostluğu devam ettirebilmek için Fransa ile 1535 yılında ticari bir antlaşma (kapitülasyon) imzalandı

Antlaşmaya göre;

1 Antlaşma her iki hükümdar hayatta iken geçerli olacaktı

2 Her iki ülke birbirlerine ait denizlerde serbest ticaret yapacaktı

3 Osmanlı topraklarındaki Fransızların hukuk sorunlarını Fransızlar takip edecekti

Kanuni Sultan Süleymanın Kapitülasyonları Vermekteki Amacı

1 Avrupa Hıristiyan birliğini parçalamak

2 Akdeniz ticaretini canlandırmak için

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com