Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
feodalite, osmanlıda, yönetimi

Osmanlıda Feodalite Yönetimi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlıda Feodalite Yönetimi

osmanlı yönetimi - feodalite yönetimi nedir - osmanlı feodalite yönetiminin özellikleri - osmanlı feodalite yönetimi nasıl ortaya çıkmıştırSoylular,tasarrufları altındaki topraklarda mutlak haklara sahiptiler

Düşman saldırıları karşısında kraldan yardım görmeyen toprak sahibi soylular kendilerini korumak için şövalye denilen savaşçılar toplamışlar,şatolar ve kaleler yaptırmışlardırBöylece tüm Orta Çağ boyunca devam edecek feodalite yönetimi ortaya çıktı

Amasya Antlaşmasının önemi:

Osmanlılarla Iranlılar arasında imzalanan ilk resmi antlaşmadır

Ferhat Paşa Antlaşmasının önemi:

Bu antlaşmayla Osmanlı Devleti, doğuda en geniş sınırlara ulaşmıştır

Kıbrıs'ın Osmanlı tarafından fethedilmesinin ne gibi önemi vardır?

Doğu Akdeniz tamamen Osmanlı egemenliği altına girdiMısır deniz yolunun ve Güney Anadolu kıyılarının güvenliği sağlandı

Not:Isyan sonucu öldürülen ilk padişah Genç Osman'dır

Celali Isyanları:

Nedeni:

Ekonomik kriz

Sonuçları:

Osmanlı ekonomisinin iyice bozulmasına neden olduAnadolu'nun büyük kısmı harabe haline geldiIsyancılardan, askerlerden ve halktan yüzbinlerce insan yaşamını yitirdiGüvenlik nedeniyle köylünün toprağını terk etmesi sonucu üretim azaldı, tarım ve hayvancılık geriledi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com