Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fermanı, tanzimat

Tanzimat Fermanı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tanzimat Fermanı

tanzimat dönemi - tanzimat fermanının özellikleri - tanzimat fermanı kim tarafından ilan edilmiştirTanzimat fermanının içeriğinde birçok önemli özellik vardır ki bunlardan en önemlisi padişahın yetkilerinin sınırlandırılıp kanunların her güçten önde olduğu vurgulanmasıdır Tanzimat fermanı hukukun, demokrasinin ve anayasanın oluşmasında yani batılılaşmada osmanlının ve Türk milletinin ilk aşaması olmuştur Yapılan bu fermanda tamamen abdülmecit ve mustafa reşit paşanın yaptığı bir şeydir Halkın vs gibi unsurların bir etkisi yoktur Avrupalı ülkelerin desteğini kazanmak için yapılmıştır

Tanzimat Fermanı Sebepleri Nelerdir

Tanzimat fermanın sebeplerini 3 başlıkta açıklayabiliriz 1 si gerilemekte olan osmanlı devletine avrupada bulunan devletlerin osmanlının iç işlerine karışmasını engellemek, Mısır konusunda ve boğazların konusunda dünya devletlerinin destiğini sağlamak ve osmanlı devletini ve toplumunu demokratıikleştirmek gibi sebeplerden sultan abdülmecid ve sadrazamı mustafa reşit paşa tanzimat fermanının çıkartmışlardır Tanzimat fermanını gülhane hattı hümayunda diğer devletlerin elçilerini çağarak açıklamıştır

Tanzimat Fermanı Nerede Ne Zaman Kim Tarafından İlan Edilmiştir

Tanzimat fermanı Sultan abdülmecit ve sadrazam mustafa reşit paşa tarafından 3 kasım 1839 yılında ilan edilmiştir Tanzimat fermanı sultan abdülmecit ve sadrazam mustafa reşit paşa tarafından Gülhane hattı hümayunda bütün ülke elçilerini toplayarak ilan edilen bir fermandır

Tanzimat Fermanı Nedir

Tanzimat fermanı 3 kasım 1839 yılında Padişah Abdulmecid tarafından verilmiştir Nedir tanzimat fermanı ; Tanzimat fermanıyla osmanlı devleti yeni bir döneme başlamıştır Bu ferman 1876 yılına kadar devam etmiştir İçeriğinde ise; kanunların bütün güçlerden üstün olduğu, askerlik ocak görevi değil vatan görevi olacaktı, vergi sisteminde insanlardan gelirine göre vergi alacaktır ve azınlıkların can, mal ve namus gibi unsurları korunacaktır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com