Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akıncıları, osmanlı

Osmanlı Akıncıları

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Akıncıları

osmanlı akıncılarının görevleri - osmanlı akıncıları ne iş yapardıAkıncılar Osmanlı devleti zamanında önemli bir rolü olan birliklerdi Osmanlı zamanında başka devletlerin topraklarına keşif yapmak için, korkutmak için veya saldırmak için hareket eden özel birliklere akıncı adı veriliyordur

Bir ferman ile hareket eden akıncılar, barış olduğu zaman geçimlerini tarım sayesinde kazanıyorlardı Akıncılardan birisi öldüğü zaman onun yerine oğlu, oğlu yoksa ölen kişinin bir akrabası alırdı Ölen akıncının isimi deftere yazılırdı

Akıncı olmak için gönüllü olmak ve ocağa yazılmak gerekiyordu Akıncı ihtiyacı olduğu zaman gönüllüler arasından seçilirdir Bu türk veya hristiyan olurdu Hristiyan akıncılara tavacı adı verilmekteydi

Sınırlarda hareket eden akıncıların en bilinen isimleri ise Ertuğrul Gazi Ve Oğlu Osman Beydi

Akıncıların Görevleri ise ;

Savaş esnasında savaşılacak olan ülkeyi keşfetmek, ordunun gideceği yol üstünde ordunun güvenliğini sağlamak, düşman tarafına baskınlar düzenleyip ordunun önemli yerlerini korumaktı

Genellikle geçimlerini ganimetlerden sağlarlardı Ortalama 1000 kişiden oluşurdu

16 yüzyılda akıncılar 40 000 kişiye ulaşmıştı Fakat eflak seferinden sonra çok büyük can kayıpları yaşandı ve akıncı ocakları kapatıldı Akıncıların yerine sınırlarda keşifler için sipahiler yer aldı

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com