Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astarte, tanrıçası

Astarte Ay Tanrıçası

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astarte Ay Tanrıçası

Astarte Nedir - Astarte Hakkında - Mitoloji - Astarte Anlamı

Astarte, batı samilerde yer alan bereket ve verimlilik tanrıçası Astarte'nin köken ve fonksiyon olarak İştar'dan geldiği düşünülmektedir

• Sayda sikkesi üzerinde Julia Maesa, arka yüzde tanrıça Astarte

Genel irdeleme

Astarte genel olarak bereket, cinsellik ve savaşla bağdaştırılırdı Sembolleri arasında aslan, at, sfenks, güvercin, ceylan, kaplumbağa ve içerisinde yıldız (Venüs) olan bir halka sayılabilir Astarte'nin Ay'ın hareketlerini, bütün bitki ve hayvanların yaşamını ve büyümelerini denetlediğine inanılırdı İnsanlar onun, yeni ekinlerin yetişmesine, insanların ve hayvanların doğumlarına yardım ettiğini düşünürlerdi

Yunanlılar tarafından Afrodit adıyla kabul edilen Astarte'ye tapılan merkezler arasında Kıbrıs, Sayda, Sur ve Biblos sayılabilir

Mısır'da Astarte

Astarte'nin ilk olarak Antik Mısır'da görülmesi diğer semitik tanrılarla beraber Mısır'ın onsekizinci hanedanı sırasında kuzey batı semitik bölgeden gelen insanlar arasında olmuştur Genellikle Astarte savaşçı tanrıça olarak tanrıça Anat ile beraber anılırdı Bu iki tanrı Horus ve Set'in Çekişmesinde Ra'nın Set (burada semitik ismi olan Hadad diye anılır) ile yaptığı evlilikten olan çocukları olarak geçmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com