Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
siegfried

Siegfried

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siegfried

Siegfried Hakkında - Siegfried Kimdir - Mitolojide Siegfried - Alman Mitolojisi - Mitoloji

Siegfried, Ren Nehri kıyısında, eski Worms şehri civarında geçen Nibelungenlied Destanı'nda bahsedilen kahraman

Bir prens olan ve erken yaşta bir demircinin yanında kendine yaptığı kılıcı ile yola koyulan ve bir ejderha ile yaptığı savaşta ejderhanın vücudundan akan yağ ile vücudunu silah işlemez hale gelir Fakat ejderhanın kanında yıkanırken, ağaçtan sırtına düşen ıhlamur yaprağını farkedemez ve sırtında, iki kürek kemiği arasında kalan bölgede kanın değmediği zayıf bir bölge oluşur

Nibelungenlied Destanında, Kriemhild adında bir kraliçeyle evlenir Fakat Kriemhild'in kardeşleri, Burgonyalı krallar, zamanla Siegfried'i bir tehdit olarak görür ve onu öldürmek için firsat kollamaya başlarlar Kriemhild'in kral kardeşleri, Tronjeli Hagen'in planları üzerine olaylar gelişir Hagen, Siegfried'i korumak bahanesiyle, Kriemhild'den, Siegfried'in zayıf noktasını öğrenir Beraber çıktıkları bir av partisinde, Hagen, Siegfried'i sırtından bıçaklıyarak öldürür

Destanda, Siegfried Balmung adında bir kılıç ve Grani adında bir at kullanır

Destan içinde Türk inançları ile beraber Hıristiyan inançları ve törenleri de bulunmakta ve kral-senyör-vasal ilişkisi de destanın Orta Çağ'a ait izler taşıdığını göstermektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com