Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aker

Aker

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aker

Aker Nedir - Aker Hakkında - Mısır Mitolojisi - Mitoloji'de Aker

Aker(aynı zamanda Akar'da denir)Mısır mitolojisinde Ufuk çizgisinin tanrılaştırılmış halidirAker'in görevi güneşi ayarlamak ve yükseltmektirAker'e yardımcı olan bir tanrı topluluğu vardır bunlar Akeru olarak isimlendirilir

Ufuk çizgisi olarak, Aker günler arasında ki sınırın(geçişin) sembolü olarak da görülürGüneşin zirveye ulaşmasından itibaren Burçlar kuşağında ki Aslan burcunda bulunan başlar daha sonraları dün (mısır dilinde SEF) ve bugün (mısır dilinde Duau) olarak şekillenmiştir

Bu nedenle Aker sıklıkla Ruti ile bağdaştırılır Ruti mısır dilinde iki aslan demektirHiyerogliflerde sıklıkla bu iki aslanın arasında bir ufuk çizgisi vardır ki bu iki dağ arasından doğan güneş manasındadır

Gün geceye dönerken Akerin ölüler diyarının girişini ve çıkışını koruduğu ve gece olduğu sırada güneşin oradan geçmesi için kapıları açtığı söylenirÖlüler diyarının koruyucusu olarak "ölü"nün içeri girmek için Akerden izin alması gerektiği söylenir Akerin izniyle geçenlerin yılan ısırığı yada akrep sokması gibi ölüm nedenlerinde münfesih olduğu söylenir

Mısırlılar Sabah ve Akşam kapılarının Aker tarafından korunduğuna inanırlar,bazen evlerinin girişine bu ikiz aslanları yerleştirirler ve bu aslanların onları şeytani ruhlardan koruduğuna inanırlar Bu düşünce Yunanlılar ve Romalılarda da sürdürülmüştür ve bazıları tarafından günümüzde bile korunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com