Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kelt, tanrıçaları, tanrıları

Kelt Tanrıları Ve Tanrıçaları

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kelt Tanrıları Ve Tanrıçaları

Kelt Tanrıları Hakkında - Kelt Tanrıları - Kelt Tanrıçaları

Kelt Tanrıları

Amaethon

Amaethon veya Amathaon, Galler mitolojisinde ana tanrıça Dôn'un oğlu olan tarım tanrısıdır[1]

Arawn'ın liderliğindeki Öteki Dünya tanrı ve tanrıçaları ile Dôn'un Çocukları arasında çıkan savaşın doğrudan sorumlusu olmuştur

Ağaçlar Savaşı'nda (Cath Godeau) kardeşi Gwydion ağaçları birer savasçı haline dönüştürünce, Öteki Dünya tanrı ve tanrıçaları mağlup edilmiştir

Belenus

Belenus, Kelt mitolojisindeki bir tanrıdır Parlak veya parıldayan anlamındadır

Dwyn

Dwyn veya Dwumwen Kelt mitolojisinde aşk tanrısı

Segomo

Segomo, Kelt mitolojisindeki savaş ve zafer tanrısı İsmi "muzaffer olan", "güçlü olan" manalarına gelmektedir

Romalılar Segomo'yu, Roma mitolojisindeki savaş tanrısı Mars'ın bir türevi olarak görmüşlerdir Ayrıca Romalıların Segomo'yu, Roma mitolojisinde önemli bir yeri olan, Herkül'e de benzettikleri olmuştur

Kelt tanrıçaları

Arnemetia

Arnemetia, Kelt mitolojisinde bir su tanrıçası İngiltere'de ona tapınılırdı Tapınağı Aquae Arnemetiae'de, bugünkü Buxton, Derbyshire, İngiltere'de idi

Aveta

Aveta Kelt mitolojisinde doğum tanrıçası Özellikle Gallerde tanınır ve tapılırdı

Beira

Beira, İskoç mitolojisinde tanrı ve tanrıçaların annesi, kış mevsiminin tanrıçasıdır[1]

Kelt yaratılış mitlerinin birinde yer almaktadır Yunan mitolojisindeki Gaea ve Norse mitolojisindeki Jord ile benzer bir rol üstlenir

Damara

Damara, Kelt mitolojisinde bereket tanrıçasıdır Mayıs ayı ile özdeşleşmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com