Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nekromanteion, tapınağı

Nekromanteion Tapınağı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nekromanteion Tapınağı

Nekromanteion Nedir - Nekromanteion Anlamı - Nekromanteion Tapınağı Hakkında - Nekromanteion Tapınak Tarihi

Antik Yunan'da bir Nekromansi tapınağıdır Modern Yunanistan'ın Epir bölgesindeki arkaik bir yerleşimin kuzey batısında acheron ırmağına nazır bir yerde kurulmuştur Grek kültündeki Nekromansi tanrıları ile ilişkiler konusunda oldukça ünlü bir tapınaktı

Burada antik şehirde yaşayan halk muhtemelen Hades'in krallığına (ölüler ülkesi) açılan bir kapı olduğuna inanıyorlardı Bu hal için Nekromanteion ölümün kehaneti demekti ve insanlar buraya ölmüş olan ataları ile konuşmak için gelirlerdi

Nekromanteion yalnızca ölümle ilgili kehanetlerde bulunurdu Homeros'a göre MÖ 2000 civarında şehri kuran Thesprotialılara aitti

Igoumenitsa'nın 52 km , Parga'nın 20 km güneyindedir

Kronoloji

* Homeros tarafından MÖ 8'a tanımlanır

* MÖ 4'ın sonlarına doğru ana bina inşa edildi

* MÖ 167'de Romalılar tarafından yakıldı

* 18 yy'da üzerine St Jan Protestan Kilisesi kuruldu

* 1958 - 1964 yılları arasında Arkeolog Sotirios Dakaris tarafından kazıldı

* 1976 - 1977'de Arkeolog Sotirios Dakaris tarafından kazılara devam edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com