Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
savaş, tanrıçası, valkür

Valkür Savaş Tanrıçası

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Valkür Savaş Tanrıçası

Valkür - Valkür Hakkında - Valkür Kimdir - Savaşçı Valkür

Valkürler (Katledilmiş Seçenleri) İskandinav mitolojisinde Odin'in yardımcıları olan ve ata binen miğfer ve mızrakla silahlanmış genç ve güzel bakirelerdir Gökten kanatlı atlarıyla savaş alanına inip Einherjar denilen savaştaki cesur kahramanları Valhalla'ya götürürler Buraya götürmelerinin nedeni Ragnarök'de yani dünyanın sonunda olacak savaşta Odin'in yanında savaşacak güçlü savaşçılar toplamaktır

Modern ve antik sanatta Valkürler bazen muazzam güzellikte, zırh kuşanmış, kasklı, mızraklı, kanatlı atlara binmiş dişilerdir Ancak bazı kaynaklara göre Valkür atları, İskandinav mitolojisinde en çok karşımıza çıkan kurt ve kuzgun kırması bineklerdir

İngilizce'de Valkyrie Almanca'da Walküre olarak adlandırılan bu kavram II Dünya savaşı sırasında bir grup üst düzey Alman subayın Hitler'i öldürme planının adı olmuştur Bombalı saldırıdan Hitler şans eseri kurtulmuştur Suikasti tertipleyen başta Albay Klaus von Stauffenberg olmak üzere Alman subaylar idam edilmiştir Bu konuda çeşitli sinema filmleri yapılmıştır Bunları sonuncusu 2008 yapımı ve başollerinde Tom Cruise'ın oynadığı Valkyrie'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com