Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ana, mama, ocllo, tanrıça

Mama Ocllo Ana Tanrıça

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mama Ocllo Ana Tanrıça

Mama Ocllo - Mama Ocllo Hakkında - Mama Ocllo Kimdir - Ana Tanrıça

Mama Ocllo, İnka mitolojisinde bir ana tanrıça Bereket tanrıçası olarak da kabul edildiği olmuştur Bir efsanede Güneş tanrısı Inti ile Ay tanrıçası Mama Quilla'nın çocuğu olarak geçse de, bir başka efsanede Viracocha ve Mama Cocha'nın çocuğu olarak geçer Manco Capac'ın kız kardeşi ve eşidir Cuzco'yu beraber keşfetmişlerdir

Ayrıca İnkalara iplik eğirmeyi öğretenin Mama Ocllo olduğuna inanılır

Quechua'da (Peru'da yaşayan, İnkaların yönetici sınıfı) ona bazen Mama Uqllu da denirdi Mama Ocllo isminin farklı alfabelerce Mama Ogllo olarak da yazıldığı bilinmektedir Yanlış OCR okumaları sonucu isim: Mama Oello, Mama Oella, Mama Oullo ve Mama Occlo gibi yanlış şekillerde de yazılmış olduğu düşünülmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com