Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
attalos

İ. Attalos

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İ. Attalos

I Attalos Kimdir - I Attalos Hakkında - Pergamon Krallığı - Pergamon Krallığı Hakkında

Pergamon Krallığı'nın üçüncü yöneticisidir I Eumenes'den sonra MÖ 241-197 yılları arasında hükümdarlık yapmıştır

Attalos Hanedanı'nı kuran Filetairos'un küçük kardeşi Attalos'un torunudur Babasının adı da Attalos'dur Annesi Antakyalı prenses Antiochis'tir Kyzikoslu Apollonis ile evlenmiş ve Eumenes, Attalos, Filetairos, Atheneaos adlı bilinen dört oğlu olmuştur

Orta Anadolu'ya yerleşen ve tüm Anadolu'yu haraca kesen Galatlar'a karşı savaşmış ve büyük bir zafer kazanmıştır[1] Bu nedenle kendine "soter", "kurtarıcı" ünvanı verilmiştir Küçük bir kent devletçiği olan Pergamon'un sınırlarını genişletmiş ve "Kral" (basileos) ünvanını almıştır

• MÖ 218 yılında Akdeniz siyasi durumu ve Bergama Krallığı

• Pergamon Kralı I Attalos'un portresi Berlin'deki Pergamon Museum'da bulunuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com