Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bean, iskoç, mitolojisi, nighe

Bean Nighe - İskoç Mitolojisi

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bean Nighe - İskoç Mitolojisi

Bean Nighe Nedir - Peri Bean Nighe - Bean Nighe Hakkında - Bean Nighe Tanımı

Bean nighe (çoğul: mnathan nighe), İskoç mitolojisinde yer alan bir peridir Adı İskoçya Kelt dilinde "çamaşır yıkayan kadın" anlamına gelir Öteki Dünya'nın habercisi olan bir ölüm alametidir Bean sith olarak bilinen bansheenin bir türüdür

Efsanelere göre yakında ölecek insanların mezar kıyafetlerindeki kanı ıssız dere kenarlarında yıkar Doğum esnasında yaşamını yitiren kadınların ruhları oldukları ve hayatta olsalardı hangi yaşta öleceklerdiyse, o yaşa kadar bu görevi sürdürdürmeye mecbur oldukları söylenir

Antik bir Kelt destanı olan Ulster Döngüsü'nde Morrígan bir bean nighe rolüne bürünmüştür Kelt kahramanı Cúchulainn savaşa doğru yol alırken Morrígan'ı bir ırmak kenarında görür Morrígan'ın yıkadığı kanlı kıyafetlerin kendisine ait olduğunu öğrenen Cúchulainn, son savaşına katılacağını anlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com