Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baphomet

Baphomet

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baphomet

Baphomet Nedir - Baphomet Hakkında - Baphomet Tanımı

Baphomet ismi, Tapınak Şövalyeleri tarikatının kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştır Önceleri tarikat mensuplarının taptığı put, daha sonra ise şeytan olarak tarif edilmiştir

Tapınak Şövalyeleri ve Baphomet

13 Ekim, 1307'de tarikatın büyük üstadı Jacques de Molay ve 140 üyesinin tutuklanması ile başlayan sorgu sürecinde, tarikat üyeleri, ayinler esnasında putlara taptıklarını itiraf etmişlerdir(Bu itiraafların baskı altında edilmiş olması muhtemeldir) Kedi, kurukafa gibi putlarının yanı sıra Baphomet olarak adlandırdıkları, uzun boynuzlu ve çift cinsiyetli (baphomet bir şeytandır şeytanlar da başkaldıran ve cezalandırılan melekler olduğu için cinsiyeti belli değildir)

Kelime Kökeni

Baphomet sözcüğünün kökeni kesin olarak bilinmemektedir Ancak dönemler içerisinde çeşitli iddialar ortaya atılmıştır

Yunancada hikmet anlamına gelen Sophia sözcüğünün Atbash şifrelemesi olduğu iddiaa edilmiştir Bu şifreleme İbrani alfabesinde kullanılan ve harflerin sondan başa doğru yazılması esasına dayanan bir tekniktir Baphomet kelimesi İbrani alfabesinde yazılıp üzerinde Atbash uygulandığında Sophia kelimesi türemektedir Dr Hugh J Schonfield - The Essene Odyssey

Yunanca'da ki Baphe (vaftiz) ve Metis (ustalık) kelimelerinin birleşimi olduğu iddiaa edilmiştir

İdris Şah'a göre Baphomet kelimesi Ebu Fihamet (Anlayışın Babası) kelimesinden türetilmiştir

Levi'ye göre bir dizi Latince kısaltmadır Temp ohp Ab - Templi omnium hominum pacis abhas (İnsanlar arasındaki barışın babası)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com