Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
wyvern

Wyvern

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Wyvern

Mitolojik Ejderha Wyvern - Wyvern Hakkında - Mitolojide Wyvern - Wyvern Özellikleri

Wyvern (Okunuşu: Vay-vırn) mitolojik, ortaçağ Avrupa varyantı bir ejderha türüdür World of Warcraft, Heroes of Might and Magic, ve Dungeons and Dragons gibi çoğu fantazi oyunlarında yer almıştır

Orta Çağ Avrupa'da bazı şövalyelerin armalarında bulunur

Ailesinde su-Wyvernı Lindworm bulunur Lindwormların ya ayakları ya da kanatları bulunmaz

Wyvernlar basilisklerle uzaktan alakalıdırlar, ve bazı biyolojik yakınlıklar rahatlıkla görülebilir

Varyantlar

Temel Wyvern, iki ayaklı, ateş püskürtemeyen, genellikle zehirli ve/ya da keskin bir kuyruğa sahiptir

Bazen ateş püskürtüldüğü çeşitleri, hatta sadece küçük boyutta bir ejderha olduğu biçimleri yaratılır

Vahşidirler, vebanın sembolüdürler

Popüler Kültür Referansları

Oyunlar

World of Warcraft

Heroes of Might and Magic III

Dungeons and Dragons

Fire Emblem

Redmoon

Ultima Online

Televizyon

Saint Seiya: The Hades Chapter

Xiaolin Showdown

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com