Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kahraman, mitolojide, tanrılar

Mitolojide Kahraman Tanrılar

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mitolojide Kahraman Tanrılar

herakles - mitolojide tanrısal güçleri olan insanlar - seriphos - iason Mitolojide tanrılarla insanlar arasında yumuşak bir geçiş vardır Bu da tanrılarla insanları birbirine bağlayan bağın gerçek bir bağ olduğunu gösterir Bu kavuşma noktasının en yakın yerinde kahramanlar yer alır

Onlar tanrısal güçleri olmasa da insanüstü güçleri olan insanlardır Bu kahramanların başında Herakles gelir Herakles’in babası Zeus, annesi Amphitryon’un karısı Alkemene’dir (Amphitryon, Tiryns kralı Alkaios’un oğludur) Hera onu beşiğinde öldürtmek ister, bunun için iki yılan gönderir, ama Herakles yılanları boğar

Delikanlılık çağına gelince Thebai’de Kreon’un kızı Megara’yla evlenir Karısını ve çocuklarını çılgınlığa kapılıp öldürünce Tyrns’e gönderilir, orada kralın verdiği on iki güç işi başarır, birçok aşk serüveni yaşar, nice kahramanlık gösterir

Deianeira’ya aşık olur, onunla evlenir, sonra İole’ye tutulur Kıskanç Deianeira ona zehirli bir gömlek yollar Herakles gömleği giyer giymez ölür, ruhu Olympos’a kabul edilir Bir başka kahraman Perseus Zeus’la Danae’nin oğludur Büyükbabası onu ve annesini bir sandığa koyup denize atar

Seriphos kralı ana oğlu kurtarır, anneyle evlenir Gorgona denilen canavarlardan Medusa’nın başını kesme görevini alır kraldan Kralın amacı ondan kurtulmaktır Bu görevi Athena’nın yardımıyla yerine getiren Perseus daha sonra Habeşistan’da tutsak bulunan Andromeda’yı kurtarır ve onunla evlenir Kahraman İason Teselya’lıdır, kral İokos’un oğludur

Onu Kentauros Kheron büyütmüştür İason, babasının tahtına oturmuş olan amcası Pelias’ın yerine geçmek ister Bunu anlayan amcası ona çok güç bir iş verir İason bu işi uzun serüvenlerden sonra başarır Son yıllarını kıskanç ve dırdırcı karısıyla Korinthos’ta geçirir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com