Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakem, olayı

Hakem Olayı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakem Olayı

Hakem Olayı Nedir - Hakem Olayı Tarihi - Hakem Olayı Nedenleri - Hakem Olayı Sonucu

-Sıffin Savaşı'nda bir sonuç alınamayınca taraflar, iki taraftan da seçilecek birer hakemin kararına başvurmayı gerekli gördü

-Hz Ali'nin hakemi Ebu Musa el-Eş'ari, Muaviye'nin hakemi ise Amr İbn-ül As oldu

-Hakemler Muaviye'nin entrikası sonucu onu halife seçti

-Müslümanlar üç gruba ayrıldı:

1 Hz Ali taraftarları; Şiiler

2 Muaviye taraftarları; Sunniler

3 Tarafsızlar (Hariciler)

UYARI : Bu olayla İslam dünyasında ilk ayrılıklar başlamış ve mezhep ayrılıklarının temeli atılmıştır

-Hariciler'in ayaklanması sonunda 661 yılında Hz Ali öldürüldü

UYARI : Hz Ali döneminde Müslümanlar arasında yapılan savaşlardan dolayı fetihler durgun geçmiş ve Tunus kaybedilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com