Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, ottawa

Ottawa Antlaşması

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ottawa Antlaşması

Ottawa Antlaşması

Ottawa Antlaşması 1 Mart 1999 tarihinde yürürlüğe giren Dünyada büyüyen mayın sorununa karşı; anti-personel mayınlarının kullanılması stoklanması üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair sözleşme

Ottawa Antlaşması 131 ülke tarafından onaylanmış ve 146 ülke tarafından imzalanmıştır Türkiye'nin de imzaladığı bu sözleşmeye ABD ve Irak taraf değildir Pentagon "kara mayını kullanma hakkını elinde bulundurmakta" olduğunu açıklamıştır

Aralık 2002´de BM Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi´ne dair bir Çalışma Grubu kurulmuş ve patlamayan teçhizatın neden olduğu ölüm ve yaralanmaları durdurmayı amaçlayan tedbirlerı tespit etmekle görevlendirilmiştir

Türkiye'nin "Anti-Personel Mayınların Kullanımının Depolanmasının Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme"ye (Ottowa Sözleşmesi) katılmasına ilişkin yasa 12 Mart 2003 tarihinde TBMM'de kabul edildi

Bakanlar Kurulu'nun (59 Hükümet) 28 Mart 2003 ve 2003/5427 Sayılı Kararı ile Sözleşme onaylandı Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004'de yürürlüğe girdi

Ottowa Antlaşması'na taraf ülkeler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com