Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, mektupları, şehitlerinin

Çanakkale Şehitlerinin Mektupları

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Şehitlerinin Mektupları

çanakkaleden mektuplar - çanakkaledeki şehit mektupları - çanakkale şehit mektubu

"Huzura,

Ben, vatan ve millet uğrunda bana düşen vazifeyi ifa ettim Artık gerisini size terk ediyorum Ben cümlenize hakkımı helâl ettim Tabiidir ki, siz de helâl edersinizHemşiremin, Ziya'nın kemali hasretle gözlerinden öperim

Muhterem amcamın ellerinden öperek dualarını her zaman beklerim Çoluk çocuğumu evvel Cenab-ı Hakka sonra da vatana, millete ve sizlere emanet ederim Sevgili valideme, çocuklarıma güzel bakınız Arzularına himmet ediniz Maaşlarının tahsisi için icap eden muamele ifası bakımından arkadaşlardan alayımızın tabur katibi ki, ayni zamanda alay katibi bulunan Hasan efendiye yazdım Bulunduğum fırkanın kumandanı Miralay Remzi Bey'dir Alay Kumandanı Binbaşı Halil Bey'dir Bu isimler size lâzım olursa kendileri ile muhabere edersiniz Binbaşımız Şevki Bey de benim gibi tehlikede bulunduğu için sağ kalırsa ona da müracaat edersiniz Kolordu Kumandanımız malûm olduğu üzere Esat Paşa hazretleridir

Havva Hanım hakkında lâzım gelen muamele için kâtip efendiye yazdım Sana çok rica ederim, efradı ailemi ve validemi hiçbir vakit üzme, daima rıfk ile muamele et Bana acımasınlar Ben mukaddes vatan vazifem uğrunda terki can ettim, bahtiyarım Cenabı Hak sizleri de bahtiyar eylesin Baki cümlemizi Cenabı Hakka emanet ederim, sevgili kardeşim"

Mektubun altında imza yok İsimsiz bir şehit Allah makamını Cennet etsin Şimdi bu isimsiz şehidi, şehit olmazdan önce yazdığını nasıl anlatabileceksiniz? Onu hangi cümlelerle tahlil edeceksiniz? O, Büyük bir Ahlâk Abidesidir der, noktayı koyarsınız

Hülasa, Çanakkale topraklan bugün birçok devletin abidesini taşır Bunların en heybetlisi Mustafa Kemal'in dediği gibi "Bu toprakları Türk sınırları içinde bırakmakla, Mehmetçiğin kendi diktiği anıttır

ŞEHİT ÜSTTEĞMEN ZAHİT

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com