![]() |
Çanakkale Şehitlerinin Mektupları 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çanakkale Şehitlerinin Mektupları 2çanakkaleden mektuplar - çanakkaledeki şehit mektupları - çanakkale şehit mektubu Bilirsiniz şehitler kanlı elbiseleriyle defnedilir ![]() ![]() ![]() Ve bir şehit ![]() ![]() ![]() Şehidin adı Zahit, rütbesi üsteğmen ![]() ![]() ![]() ![]() Mektubun bugünkü dille özeti şöyle: "Aziziye (Pınarbaşı) İlçesi'nin Kılıç Mehmet Bey Köyü'nden Ahmet Efendi kızı eşim Hanife Hanıma ![]() ![]() ![]() "İşte bugün seferberlik ilan edildi ![]() ![]() "Asker olmam nedeniyle, sevgili vatanımı savunmaya gidiyorum ![]() ![]() ![]() Aziziye (Pınarbaşı) İlçesi'nin Kılıç Mehmet Bey Köyü'nden Ahmet Efendi kızı eşim Hanife Hanıma ![]() ![]() ![]() "İşte bugün seferberlik ilan edildi ![]() ![]() "Asker olmam nedeniyle, sevgili vatanımı savunmaya gidiyorum ![]() ![]() ![]() "Böyle olmakla beraber, şu vasiyetnameyi yazmak hemen ölmek demek değildir ![]() "Yüce Allah ve İlahi mukadderat bir birimizi önceden tanımadığımız ve bilmediğimiz halde, uzak memleketlerden bizi bir birimize nasip etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Vatan uğruna şehit olursam bana ne mutlu ![]() ![]() ![]() "Birbirimize verdiğimiz sözlerden dönmemenizi ister ve umarım ![]() ![]() ![]() ![]() "Mektubumu aldığınız zaman, yüksek sesle ağlamanıza razı değilim ![]() |
![]() |
![]() |
|