Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sömürgecilik, yeni

Yeni Sömürgecilik

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni Sömürgecilik

Yeni Sömürgecilik Tarihi - Siyasi Tarih - Yeni Sömürgecilik Hakkında

Yeni Emperyalizm, 1870 Fransa-Prusya Savaşı ile I Dünya Savaşı arasındaki dönemde Avrupalı güçlü devletler tarafından yapılan kolonileşme türü yayılmacılığa sahip Emperyalizm

20 yüzyılda ABD ve Japonya da kolonileşme hareketleri ile yeni sömürgeciliğe dahil olmuştur Deniz aşırı bölgelerin ele geçirilmesindeki saldırgan rekabet ve kolonileştirilen ülkelerde ırk üstünlüğünü ortaya sürerek bölge halklarının kendi kendini yönetmeye uygun olmadığı doktrininin ortaya çıkması ile ayrılır

1904 yılında ABD başkanı James Monroe, Monroe Doktrini'i ile borçlarını ödeyemeyen Latin Amerika ülkelerine müdahale etmeyi öngörmüştür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com